Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho

Ilmoittaudu virtuaalikerhoon!

Kuvaus

Suuren suosion saavuttanut Elämyksiä kemiasta -virtuaalikerho julkaistaan uudestaan! Kerhossa tehdään jännittäviä kokeita kotikeittiön välinein ja oppimaan tiedeilmiöiden merkityksistä ympäristön kannalta mielenkiintoisten tiedeartikkeleiden ja -videoiden kautta.

Kerhon päätavoite on herättää kerholaisen kiinnostus tiedettä kohtaan. Kerhon aikana kehitetään myös tutkimisen taitoja hauskojen kemian tiedekokeiden kautta.

Non-stop virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Tiedetuubin, ThingLinkin välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta. Phereclos-hankkeessa (www.phereclos.eu) etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen ja se on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Aika ja paikka

16.8.-28.11.2021

Non-stop verkossa

Kohderyhmä

Kerho on suunniteltu alakoululaisille ja sen sisältöjä voidaan toteuttaa sekä kotona että koulussa.

Soveltuvin osin kerhon sisällöt sopivat myös nuoremmille ja vanhemmille lapsille.

Kouluttajat

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.

Niko on rakentanut virtuaalikerhon Suomen tiedetoimittajain liiton myöntämän Kopiosto-apurahan turvin.

 • Lisätietoja: 

  Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostiisi heti automaattisen infoviestin. Viesti sisältää ohjeet, joilla pääsette heti nauttimaan kerhon sisällöistä. Tarkistathan tarvittaessa myös roskapostilaatikkosi.

  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.

  Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon alustana toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/

  Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea tästä linkistä>>

  Kerhon yhteyshenkilö:

  Niko Kyl­lö­nen, han­ke­koor­di­naat­to­ri, niko.kyl­lo­nen@snell­ma­ne­du.fi, 044 746 2843

  Phereclos-hanke


MaksutonIlmoittaudu

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä