Eläinpuiston tiedeleiri (7–9-vuotiaat)

Ajankohta
12.06.2023 - 16.06.2023
Paikka
Kuopiossa
Hinta
175,00
Ilmoittaudu viimeistään
17.04.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Miksi kissalla on terävät kynnet? Miksi jäniksen turkki muuttuu talvella valkoiseksi? Miksi minipossu voi olla lemmikki, mutta villisika ei? Eläinbiologian leirillä tutkitaan ja rapsutellaan erilaisia eläimiä. Lisäksi ihmetellään niiden käyttäytymistä sekä eroja ja yhtäläisyyksiä erilaisten leikkien, pelien ja pienten tutkimusten avulla. Tiedätkö jo, miten ihmiset vaikuttavat eläinten elämään aina pienestä muurahaisesta suureen hirveen? Jos et, niin tule leirille ottamaan selvää!

”Tosi kivaa ja meni hyvin kaikki, eläinkierrokset ennenkaikkea jäänyt mieleen.”
”Tosi kivasti joustavat leiriajat. Lapsi tykkäsi leiristä kovasti ja toivoi että se olisi jatkunut pidempäänkin. Kaiken kaikkiaan mukava kokemus.”
”Lapsen kertoman mukaan oli monipuolista tämän ikäisille soveltuvaa ohjelmaa ja eläimiäkin pääsi ruokkimaan, mikä tuntui olevan tärkeä kokemus. Vaikutti kivasti suunnitellulta kokonaisuudelta ja grillaus vikan päivän päätteeksi tosi kiva idea. Ohjaajat vaikuttivat myös reippailta.”
” Leiri oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ja hyvin järjestetty. Pystyimme luottamaan, että lapsista pidetään koko päivän ajan huolta ja tekemistä riittää koko ajalle. Varmasti osallistutaan jatkossakin näille Lasten yliopiston leireille!”

Sisältö

Päivän tarkempi ohjelma:

Klo 7:30-9:00 Lapset saapuvat tiedeleirin tukikohtaan
Klo 9:00–10.30 Tiedeleiriopetusta
Klo 10:30–12 Lounas
Klo 12.00–13.30 Tiedeleiriopetusta
Klo 13:30-15:00 Tiedetoimintaa ja välipala
Klo 15:00-16:30 Ohjattua iltapäivätoimintaa

Lasten yliopistossa varataan päivittäin aikaa myös rentoutumiselle ja ulkoilulle. Lasten käyttöön varatuissa tiloissa voi lepäillä, lukea, pelailla lautapelejä tai vaikkapa piirtää. Leirin hintaan kuuluu päivittäin lounas sekä välipala iltapäivällä. Mikäli lapsi tulee leirille aamulla heti tukikohdan auettua (klo 7:30), on syytä ottaa mukaan myös huoneen lämmössä säilyvät eväät. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä.

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin. Olemme Suomen tiedekeskukset ry:n jäsen. Opettajat ja ohjaajat ovat perehtyneet tiedekasvatukseen.

Lasten yliopiston leirit järjestetään pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Lapset pääsevät saman tien tutustumaan yliopistomaailmaan.

Leiriläisille on otettu tapaturmavakuutus.

Aika ja paikka

ma-pe 12.-16.6. klo 9:00-15:00
Vehmasmäen eläinpuisto

Lapset on mahdollista tuoda leirin tukikohtaan jo klo 7:30. Leiriläisten olisi hyvä saapua paikalle viimeistään klo 8:30, jotta leiriopetus päästään aloittamaan klo 9:00. Tukikohta on auki klo 16:30 saakka, mihin mennessä lapset tulee hakea leiriltä.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 7–9-vuotiaille. Leirille otetaan maksimissaan 15 ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Toteutus: 

  SnellmanEDUn Lasten yliopiston tiedeleiri.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Niina Räsänen
  niina.rasanen@snellmanedu.fi
  Puh. 044 746 2863

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  175 € Hinta sisältää ohjatun tiedeopetuksen ja -toiminnan, lounaan, välipalan sekä tapaturmavakuutuksen.

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ryhmäilmoittautumiset