Draama tutuksi – työkalut ja menetelmät työkalupakkiin

Ajankohta
25.03.2023 - 26.03.2023
Paikka
Kuopiossa
Hinta
280,00
Ilmoittaudu viimeistään
12.03.2023
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Draama tutuksi koulutuksessa tutustutaan monipuolisesti draaman työtapojen, menetelmien ja niiden käyttömahdollisuuksien kanssa. Koulutus tarjoaa maistiaisia draaman genreistä ja niiden käytöstä. Menetelminä yhdessä tekeminen, harjoitteleminen ja ideoiminen.

Koulutuksessa käsittelemme sekä teorian että käytännön kautta draamakasvatuksen keskeisiä käsitteitä. Tarkastelemme käsitteiden vaikutusta draaman käyttöön, soveltamiseen ja ohjaamiseen. Tarkastelemme myös ryhmän ohjaamista ja hallintaa sekä keinoja, joilla ryhmää saa ohjattua kohti turvallista ja luottamuksellista sekä kannustavaa ilmapiiriä.

Tutustumme käytännön kautta draaman erilaisiin genreihin, menetelmiin ja työtapoihin. Saat maistiaisia mm. improvisaatiosta, prosessidraamasta sekä tarinateatterista, mutta vahvistat myös osaamistasi erilaisten yksittäisten draamamenetelmien ja osallistavien harjoitusten käyttöön.

Sisältö

Draamalla tavoitteisiin
• Draamaohjaajana toimiminen
• Draamakasvatuksen keskeiset käsitteet ohjaamisen tukena
Draaman monet kasvot
• Luovat toiminnalliset menetelmät
• Draaman työtavat ja genret tutuksi
• Draamakokonaisuuksien rakentaminen

Aika ja paikka

la-su 25.-26.3.2023, klo 9–17, Kuopio

Kohderyhmä

Draama tutuksi – koulutus toimii ammatillisena täydennyskoulutuksena kaikille, jotka ovat kiinnostuneita draaman ja toiminnallisten menetelmien käytöstä työssä ja vapaa-ajan toiminnassa kuten opettajille, varhaiskasvattajille, kouluttajille, työyhteisön kehittäjille, ryhmien ohjaajille, harrastustoiminnan vetäjille, järjestötoimijoille sekä esihenkilöille.

Ammatillista kehittymistä tukeva koulutus sopii hyvin aloitteleville, draaman käytöstä ja opetusmenetelmiensä kehittämisestä kiinnostuneille, mutta erinomaisesti myös heille, jotka ovat jo käyttäneet draaman elementtejä ja haluavat nyt vahvistaa ja monipuolistaa draaman käyttöä.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistuja
o osaa määritellä draamakasvatuksen keskeiset käsitteet ja arvioida niiden vaikutuksia draaman käyttöön, ryhmän toimintaan ja ohjaajana toimimiseen
o osaa ohjata ja tukea luottamuksellisen ja kannustavan ilmapiirin syntymistä
o osaa rakentaa itselleen toiminnallista työkalupakkia draaman käyttöön ja soveltamiseen työssään
o käyttää draaman menetelmiä osana omaa työtään
o osaa arvioida omaa toimintaansa menetelmien ohjaamisessa

Kouluttajat

instructor_img

Kouluttajana draamapedagogi, koulutusalan yrittäjä Jutta Laino-Tabell Ohjaamosta. Jutta on opettanut ja käyttänyt draama koulutuksissaan 22 vuotta. Hän on toiminut Jyväskylän avoimen yliopiston draamakasvatuksen perusopintojen vastuuopettajana Tampereella yli 13 vuotta. Draama tutuksi – koulutuksessa näyttäytyy hyvin Jutan vahva vuosien varrella rakentunut ammattitaito draaman ohjaamisesta ja soveltamisesta. Jutta on käyttänyt draamaa hyvin erilaisissa konteksteissa ja myös epätyypillisille kohderyhmille, mutta tehnyt myös pitkän uran perusopintojen opiskelijoiden opetuksessa.

Jutasta sanottua: Jutan koulutuksissa näkyy vahva kokemus ja ammattitaito. Hänellä on erinomainen taito saada osallistujat mukaan ja ylläpitää kiinnostusta. Jutta on eläväinen ja havainnollistava kouluttaja. Hän saa toiminnallisiin harjoituksiin osallistumisen tuntumaan helpolta. Monipuoliset draamaharjoitukset, yhteiset keskustelut sekä vertaisoppiminen on arvokas mahdollisuus päästä kehittämään ammatillisuutta.

• Olin käyttänyt jo jonkin verran draama opetuksessa, mutta nyt vasta sain syvempää ymmärrystä ja rohkeutta integroida draaman menetelmiä opetukseen. Sain uutta intoa omaa työhöni!
• Sain hyviä ideoita, vinkkejä. Huomasin, että draaman toteuttamiseen ei tarvitse mitään kummallisuuksia – oma innostus, mukaan lähteminen on tärkeintä.
• Ei ennestään paljon kokemusta draamasta! Nyt sain kokea harjoituksia itse ja sain valmista materiaalia käytettäväkseni työssäni!
• Ilmapiiri oli hyvä ja vapaa. Sai olla oma itsensä.
• Avoin, lämmin, luottava, odottava ilmapiiri. Kouluttaja monipuolinen, koulutusanti loistava

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  280 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset