Diversiteetin johtaminen eläkeiän tuntumassa

Ajankohta
12.12.2022 - 15.12.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
75,00
Ilmoittaudu viimeistään
01.12.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Toimitko esihenkilönä, johtajana tai HR-asiantuntijana? Huolestuttaako työvoiman saatavuus? Onko teiltä eläköitymässä lähivuosina huomattava määrä osaavaa työvoimaa?  Miten onnistut pitämään osaajat talossa ja tekemään heidät pidempää työuraa.

Marketta Rantaman koulutus antaa diversiteetin johtamiseen ikänäkökulmasta käytännön työkaluja. Koulutus lisää ikäymmärrystä työelämässä ja se antaa eväitä kokeneiden työntekijöin johtamiseen sekä heidän vahvuuksien tukemiseen osana monimuotoista työyhteisöä. Koulutus auttaa hiljaisen tiedon ja tietotaidon jakamisessa toimivassa vuorovaikutuksessa.

Palautetta Marketan aiemmista koulutuksista.

 

”Uusi raikas tapa lähestyä asiaa.”

”Tiivis ja selkeä kokonaisuus, joka oivalluttaa ja laittaa miettimään.”

”Voimaannuttavaa”

”Marketalla on ajateltua asiaa ja omakohtaista kokemusta – näistä syntyy erittäin vakuuttava esitys.”

Sisältö

Koulutus antaa ajankohtaista tietoa sekä työkaluja siihen, miten lähellä eläkeikää olevia työntekijöitä johdetaan niin, että he kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä heitä arvostavassa työyhteisössä.

Esihenkilön ja työntekijän välinen toimiva vuorovaikutus antaa pohjan työtehtävän muotoilulle sekä henkilöstösuunnittelulle. Koulutus valmentaa aktiiviseen työuran päätösvaiheeseen, jonka keskiössä on kokeneen työntekijän arvostaminen. Hän on halukas jakamaan tietotaitoaan työyhteisön sisällä, mikä kartuttaa työnantajan osaamispääomaa.

Koulutuksessa esitellään ASKEL3- mallin mukainen tiekartta, joka ottaa huomioon sekä työntekijän että työnantajan tarpeet ja johdattaa työntekijän onnistuneeseen siirtymään kolmanteen elämänvaiheeseen. Aikanaan eläkkeelle siirryttyään hän vie myönteistä viestiä entisestä työnantajastaan ja häntä voi pyytää tarvittaessa eläkkeeltä töihin.

Koulutuksen aikana osallistujat laativat omaan työyhteisöön tiekartan seniorivaiheen urajohtamiseen

Aika ja paikka

ma 12.12. ja to 15.12.2022 klo 12–14, etäopetus

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu erityisesti johtajille, esihenkilöille sekä henkilöstöhallinnossa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Marketta Rantama toimii yrittäjänä ja työhyvinvoinnin valmentajana. Hänellä on pitkä työura eläkelaitoksissa, HR- ja henkilöstöjohdon tehtävissä, viimeksi Itä-Suomen yliopistossa. Marketta on innostava puhuja ja tilaisuudet ovat vuorovaikutteisia.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä 25.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  75 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset