Dinosaurukset ja muut kadonneet lajit 7-9-vuotiaille

Ajankohta
13.06.2022 - 15.06.2022
Paikka
Kuopiossa
Hinta
90,00
Ilmoittaudu viimeistään
15.05.2022
Ilmoittaudu varasijalle

Kuvaus

Dinosaurukset ja muut menneisyyden jättiläiset ovat kiehtoneet etenkin perheen nuorimpia jo pitkän aikaa. Tällä leirillä pääset tutustumaan menneisyyden myyttisiin otuksiin! Oletko koskaan miettinyt, miten mahtavat dinosaurukset kehittyivät vuosimiljoonien saatossa? entäpä millaisia otuksia Suomessa liikkui viimeisimmän jääkauden aikana, myös Kuopion seudulla? Pohdituttaako sinua menneisyyden sukupuuttojen syyt? Tai tiesitkö, että myös nykyään maapalolla elää dinosaurusten jälkeläisiä? Leiri vastaa näihin ja moniin muihin mieltä kiehtoviin kysymyksiin maapallon menneisyyden otuksista.

Leirillä tutustutaan lapsentasoisesti nyt jo sukupuuttoon kuolleisiin dinosauruksiin ja muihin kiehtoviin eläimiin tiede- ja taidekasvatuksen keinoja hyödyntäen. Perehdymme erityisesti elämän kehitykseen ja tieteen keinoihin tutkia sukupuuttoon kuolleita eläimiä. Kurkistamme myös sukupuuttoaaltojen syihin ja mietimme, miten nykypäivänä lajien katoamista pyritään estämään. Leiri huipentuu mahdollisuuteen tutustua dinosaurusten nykypäivän kesyihin sukulaisiin sekä muihin eläimiin Vehmasmäen eläinpuistossa.

Sisältö

Lasten yliopiston leirit ovat täynnä mielekästä ja mielenkiintoista tiede-, taide- ja teknologia-aiheista tekemistä. Leireillä pääsee puuhailemaan kavereiden kanssa sisällä ja ulkona, tekemään hauskoja tutkimuksia ja askarteluja, jotka innostavat luovaan uteliaisuuteen ja oppimiseen.

Lasten yliopisto toimii valtakunnallisten tiedekasvatuksen suositusten mukaisesti. Suosituksen viisi periaatetta ovat laaja-alaisuus, saavutettavuus, osallistavuus, yhteisöllisyys sekä innostaminen. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten tiedepääoman (Science Capital) kehittymistä mm. lisäämällä ymmärrystä tieteestä ja tutustumalla tieteen parissa työskenteleviin ihmisiin.

Leiri järjestetään Vehmasmäen eläinpuistossa. Leireille on kutsuttu vierailemaan myös oikeita tutkijoita sekä Lasten yliopiston oma, innokas tutkimusapulainen Riksu-siili.

Leiripäivän sisältö:

Leiripäivä alkaa klo 7.30-9 välillä, jolloin lapset saapuvat leirille. Leiripäivä päättyy klo 15-17 välillä, jolloin lapsia voi tulla hakemaan.

 • klo 7.30-9 saapuminen leirille
 • klo 9-11 aamupäivän tiedetoimintaa
 • klo 11-12.30 lounas (sisältyy hintaan), lepoa ja tiedeleikkejä
 • klo 12.30-14.30 iltapäivän tiedetoimintaa
 • klo 14.30-15 välipala (sisältyy hintaan)
 • klo 15-17 lepoa, tiedeleikkejä ja leiripäivä päättyy

Aika ja paikka

Leiri järjestetään Kuopiossa, Vehmasmäen eläinpuistossa 13.-15.6. klo 9-15. Lapset voi tuoda leirille klo 7.30 alkaen ja hakea leiriltä klo 16.30 saakka.

Kohderyhmä

Leiri on suunnattu 7-9-vuotiaille.Leirille otetaan maksimissaan 15 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että lopullisen ilmoittautumisen leirille teet maksutapahtuman jälkeen sinulle sähköpostitse lähetettävällä Tilauksen viimeistely -lomakkeella. Täytäthän lomakkeen mahdollisimman pian maksutapahtuman jälkeen.

 • Lisätietoja: 

  suunnittelija Riikka Asikainen
  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2845

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  90 € Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista.


Ilmoittaudu varasijalle