Digitalisaatio ja teknologioiden kehittyminen muuttavat työtä ja osaamistarpeita

150,00

Paikkoja jäljellä: 29

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 10.03.2021
 • Alkaa - Loppuu: 17.03.2021 - 19.03.2021

Kuvaus

Digitalisaatio ja teknologioiden kehittyminen muuttavat työtä, ammatteja ja osaamistarpeita. Opinto-ohjaajat ovat tärkeässä roolissa ohjatessaan nuoria pohtimaan uravalintojaan.

Sisältö

Digitalisaatio ja yhteiskunnan uudistaminen luonnon ja ympäristön kannalta kestäväksi, muuttavat nopeasti ja merkittävästi työtä sekä osaamistarpeita. Covid-19 pandemia kiihdyttää näitä muutoksia entisestään. Osaamistason nostossa onnistumisesta muodostuu yksi yhteiskuntamme keskeisimmistä kysymyksistä tulevaisuudessa. Mitä teknologioiden kehittyminen tarkoittaa ammattien ja työn tekemisen kannalta? Millaista osaamista tulevaisuuden ammattilaisilla tulisi olla? Miten jokainen meistä pääsee uudistamaan osaamistamme läpi koko työuramme? Miten ohjaan nuoren pohtimaan uravalintojaan tässä maailmassa? Tällä 2 x 1,5 h luennolla pohdimme tätä muutosta. Tapaamiskertojen välillä jokainen voi omaan tahtiinsa tutustua luennolla ehdotettuihin materiaaleihin, joista voimme keskustella flipped learning -ajatuksella toisella luennolla.

Aika ja paikka

ke 17.3. klo 14.30-16.00 ja pe 19.3.klo 13.30-15.00, verkossa

Kohderyhmä

Opinto-ohjaajat peruskoulussa ja 2. asteella, muut nuorten ammatinvalinnan ohjaustyön parissa toimivat, opettajat ja kaikki kiinnostuneet.

Kouluttajat

Leena Pöntynen on osaamissektorin ja koulutuspolitiikan ammattilainen, joka työskentelee Teknologiateollisuus ry:n koulutusjohtajana. Urallaan hän on toiminut opettajana, vararehtorina ja rehtorina, opetuspäällikkönä ja sivistysjohtajana sekä perusopetuksen ja sivistysjohtamisen erityisasiantuntijana edunvalvontajärjestössä. Nykyisin Pöntynen vastaa Teknologiateollisuudessa tekniikan alan vetovoimasta sekä koulutuspolitiikasta varhaiskasvatuksesta jatkuvaan oppimiseen. Lisäksi Pöntynen luennoi vapaa-ajallaan Suomessa ja ulkomailla koulun ja osaamisen muutokseen ja kehittymiseen liittyvistä aihepiireistä, sekä auttaa opetusinnovaatioita eteenpäin.

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

 • Lisätietoja: 

  sari.partanen@snellmanedu.fi
  044 746 2852

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  150 €
  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.