Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) perusteet, Iisalmi

Ajankohta
26.10.2022 - 26.10.2022
Paikka
Iisalmessa
Hinta
159,00
Ilmoittaudu viimeistään
13.10.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Dialektinen käyttäytymisterapia (DKT) on tutkimusnäyttöön perustuva terapiamuoto, joka tähtää ihmistä muuttamaan hyödyttömiä ja haitallisia käyttäytymismalleja, esimerkiksi itsetuhoisuutta ja päihteiden väärinkäyttöä ja harjoittelemaan uutta, taitavaa käyttäytymistä.

Koulutuksesta saat hyvät perustiedot standardista Dialektisen käyttäytymisterapian hoito-ohjelmasta (Behavioral Tech, LLC, Seattle) ja sen mahdollisista hyödyistä erilaisten potilasryhmien hoidossa.

Muutostavoitteen lisäksi edistetään hyväksyntää tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoituksilla ja hyväksyntää viestittävällä vuorovaikutuksella (validaatio). Olennaista on sekä muutoksen että hyväksynnän jatkuva edistäminen ja tasapainottaminen. Nämä näennäisesti vastakkaiset tavoitteet yhdistyvät dialektisen filosofian avulla. Dialektiikka toimii DKT:ssa sekä kokoavana taustateoriana että käytännön työtä ohjaavana periaatteena.

Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) on kehittänyt professori Marsha Linehan USA:ssa 1970-luvulta alkaen. DKT muokkautuu koko ajan ja siitä luodaan uusia sovellutuksia kertyvän tutkimustiedon myötä ja sitä tehdään maailmalla laajasti. Suomessa ensimmäiset hoito-ohjelmat käynnistettiin 2000–luvun alussa ja nykyisin DKT:aa toteutetaan useilla paikkakunnilla.

Sisältö

 • DKT:n tutkimusnäyttö ja soveltaminen eri potilasryhmille
 • Tunteensäätelyn vaikeudet (biososiaalinen ja transaktionaalinen malli)
 • Johdanto DKT:n perusteisiin (mm. oletukset potilaista, käyttäytymisterapian maailmankuva, hyväksyntä ja muutos)
 • Hoito-ohjelman struktuurit (hoidon vaiheet ja komponentit, yksilöterapian workflow)
 • Yksilöterapian ydinstrategiat (validaatio ja ongelmanratkaisu)
 • Muutoksen perustekniikat (taidot, altistus, seuraussuhteiden hallinta, vaikutehallinta, kognitiivinen uudelleenmuotoilu, psykoedukaatio)
 • Dialektisuus ja dialektisen erityisstrategiat
 • Terapeuttinen tyyli DKT:ssa

Aika ja paikka

Ke 26.10.2022 klo 8.30-15.30, Iisalmi

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka työskentelevät tunteensäätelyhäiriöisten kanssa, lastensuojelussa tai päihdehuollossa ja epävakaiden henkilöiden omaiset ja läheiset.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen suoritettuaan
– osallistuja osaa hyvät perustiedot standardista Dialektisesta käyttäytymisterapiasta ja sen soveltamisesta erilaisiin potilasryhmiin
– osallistuja pystyy koulutuksen myötä arvioimaan, minkälaista DKT-sovellusta tarvitsee, mitä käytännön asioita työryhmässä/ organisaatiossa tulee toteuttaa DKT:n käytön mahdollistamiseksi ja miten valitun DKT-sovelluksen aloittamiseen kouluttaudutaan.

Kouluttajat

Teemu Ryhänen, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti VET, kouluttajapsykoterapeutti, käyttäytymisanalyytikko, DBT Advanced Intensive Trained

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä on 24.

 • Lisätietoja: 

  Miia Impiö, suunnittelija
  miia.impio(a)snellmanedu.fi
  040 713 8664

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  159 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset