Da Vincin salainen koodi -virtuaalikerho

Ilmoittaudu virtuaalikerhoon!

Kuvaus

Leonardo Da Vincin kirjoitti useita kirjeitä salaisuuksineen. Tässä virtuaalikerhossa tutkitaan mysteeristä kirjettä, joka kerrotaan löytyneen Leonardon haudalta. Kirjeessä Leonardo pyytää sinun apuasi koodin ratkaisemiseen. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä kirje on kirjoitettu kummallisella salakielellä. Pystytkö ottamaan haasteen vastaan ja ratkaisemaan Da Vincin koodin arvoituksen?

Non-stop virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Kuopion Kantin, Tiedetuubin ja ThingLinkin välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke (www.phereclos.eu) on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Aika ja paikka

16.8.-28.11.2021

Non-stop verkossa

Kohderyhmä

Kerho on suunniteltu 5.-6.-vuosiluokkalaisille. Soveltuvin osin kerhon sisällöt sopivat myös nuoremmille tai vanhemmille lapsille.

Kouluttajat

Sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet Itä-Suomen yliopiston luokanopettajaopiskelijat osana Yhteiskunta ja historialähtöisyys luonnontiedekasvatuksessa -opintojaksoa.

 • Anni Jalanne
 • Aleksi Kettunen
 • Melina Kaverinen
 • Lisätietoja: 

  Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostiisi heti automaattisen infoviestin. Viesti sisältää ohjeet, joilla pääsette heti nauttimaan kerhon sisällöistä. Tarkistathan tarvittaessa myös roskapostilaatikkosi.

  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.

  Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon alustana toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/

  Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea tästä linkistä>>

  Kerhon yhteyshenkilö:

  Niko Kyl­lö­nen, han­ke­koor­di­naat­to­ri, niko.kyl­lo­nen@snell­ma­ne­du.fi, 044 746 2843

  Phereclos-hanke


MaksutonIlmoittaudu