Da Vincin kummalliset kulkuneuvot -virtuaalikerho

Ilmoittaudu virtuaalikerhoon!

Kuvaus

Leonardo da Vinci suunnitteli monet kuuluisat keksintönsä arkeen sopiviksi ja luontoa ajatellen*. Da Vincin ajattelutapaan perustuen tässä kerhossa suunnitellaan oma ympäristöystävällinen kulkuneuvo, josta tehdään myös pienoismalli.

Non-stop virtuaalikerhon vastuullisena järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Kuopion Kantin, Tiedetuubin ja ThingLinkin välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke (www.phereclos.eu) on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

*Buchholz, Elke. 2001. Leonardo da Vinci: elämä ja tuotanto. Suomentanut Järvinen, Paula. Könemann. 34; 50. Saksankielinen alkuteos 1999.

Aika ja paikka

24.6.-28.11.2021

Non-stop verkossa

Kohderyhmä

Kerho on suunniteltu 5.-6.-vuosiluokkalaisille. Soveltuvin osin kerhon sisällöt sopivat myös nuoremmille tai vanhemmille lapsille.

Kouluttajat

Sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajaopiskelijat osana Yhteiskunta ja historialähtöisyys luonnontiedekasvatuksessa -opintojaksoa.

 • Sinianne Kinnunen
 • Taru Vilska
 • Anna Väisänen
 • Lisätietoja: 

  Ilmoittautumisesi jälkeen saat sähköpostiisi heti automaattisen infoviestin. Viesti sisältää ohjeet, joilla pääsette heti nauttimaan kerhon sisällöistä. Tarkistathan tarvittaessa myös roskapostilaatikkosi.

  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.

  Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon alustana toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/

  Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea tästä linkistä>>

  Kerhon yhteyshenkilö:

  Niko Kyl­lö­nen, han­ke­koor­di­naat­to­ri, niko.kyl­lo­nen@snell­ma­ne­du.fi, 044 746 2843

  Phereclos-hanke


MaksutonIlmoittaudu