Avoin koulutuskulttuuri – mitä se on? Kansallisia ja kansainvälisiä malleja (tallenne)

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 99

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.06.2021
 • Alkaa - Loppuu: 12.04.2021 - 16.06.2021

Kuvaus

Onko koulusi tai luokkasi kiinnostunut tekemään yhteistyötä lähistöllä toimivan organisaation tai lähiyhteisön kanssa? Vai onko organisaatiosi kiinnostunut kouluyhteistyöstä? Millaisia yhteistyötapoja on kehitetty meillä ja muualla? Tilaa maksuton videotallenne, jossa alan asiantuntijat kertovat aiheesta lisää!

Verkkotapahtuman vastuullisenä järjestäjä toimi Snellman-kesäyliopisto. Tapahtuma toteutettiin SnellamanEDUn Lasten yliopiston ja Suomen tiedekeskukset ry:n välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta, jossa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Tallenteessa perehdytään avoimeen koulutuskulttuurin (eng. Open Schooling) käsitteeseen moniulotteisesti eri toimijoiden näkökulmasta. Tarkastelun keskiössä ovat kouluyhteisöt (opettajat, rehtorit, huoltajat ja opettajaopiskelijat. sovellettavissa muiden oppiaineiden yhteyteen) ja eri yhteistyömallit koulun ulkopuolisten organisaatioiden kanssa (yliopistot, yritykset, järjestöt ja lasten yliopistot).

Aika ja paikka

Tallenne (38 min), joka on nähtävillä 16.06.2021 saakka.

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen ja peruskoulun opettajat, iltapäiväkerhojen ohjaajat, kasvatus- ja opetus-alan opiskelijat sekä peruskoulujen rehtorit. Myös aiheesta kiinnostuneet koulun ulkopuoliset toimijat.

Osaamistavoitteet

Videotallenteen katsottuasi
• tiedät, mitä avoimella koulutuskulttuurilla tarkoitetaan.
• kuvailla, miksi avoimen koulutuskulttuurin editäminen kannattaa.
• kertoa, miten sitä avointa koulutuskulttuuria voidaan käytännössä toteuttaa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Kouluttajat

instructor_img

Niko Kyllönen on kemian ja fysiikan aineenopettaja, luokanopettaja ja biokemisti. Nikolla on pitkäaikaista kokemusta tiedekasvatuksesta sekä tiedeleirien ja -kerhojen opettajana, yrittäjänä sekä opetussisältöjen tuottajana. Tällä hetkellä Niko toimii SnellmanEDUn Phereclos-hankkeen paikallisena koordinaattorina ja on mukana kehittämässä SnellmanEDUn Lasten yliopiston Digimaailmaa.
– Kirsi Pulkkinen toimii projektipäällikkönä Suomen tiedekeskukset ry:n ja tiedekeskusverkoston palveluksessa. Verkosto on perustettu alkuvuodesta 2019 ja siihen kuuluu kymmenen suomalaista tiedekeskusta ja -museota eri puolilta Suomea.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.

  • Katsoksesi tallenteen tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.
  • Tallennelinkki on tilattavissa perjantaihin 11.06.2021 mennessä. Saat tallennelinkin automaattisella sähköpostiviestillä, joten tarkistathan myös roskapostilaatikkosi. Tallenne on katsottavissa 16.06.2021 saakka.
 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.

  • Katsoaksesi tallenteen tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain.
  • Tallennelinkki on tilattavissa perjantaihin 11.06.2021 mennessä. Saat tallennelinkin automaattisella sähköpostiviestillä, joten tarkistathan myös roskapostilaatikkosi. Tallenne on katsottavissa 16.06.2021 saakka.
 • Hinta: 

  Maksuton