Arviointikaupunki – astu sisään uuteen lukioarviointiin

Tilaa tästä!

Kuvaus

Uuden LOPS:n tavoitteet opiskelijan yksilöllisyyden huomioimisesta opetuksessa ja arvioinnissa ovat haastavia. Viime vuosina lukiokenttä on mullistusten keskellä keskittynyt LOPS-työhön ja digitaitojen parantamiseen. Nyt LOPS-työ on tehty ansiokkaasti loppuun ja digitaidot hiottu kuntoon. Seuraavaksi on aika keskittyä digipedagogiikkaan!

Arviointikaupunki on lukio-opettajille rakennettu digitaalinen koulutuspalvelu, joka tarjoaa tietoa ja käytännön työkaluja uuden LOPS:n tavoitteiden saavuttamiseen liittyen opiskelijan yksilöllisen oppimisen tukemiseen ja monipuoliseen arvointiin. Palvelun visuaalinen ja interaktiivinen videosisältö kannustaa opettajaa perehtymään aiheeseen itsenäisesti innostaen myös ajankohtaiseen keskusteluun kollegoiden kesken.

Myös opettajan yksilöllisyys ja yksilöllisen kehittymisen tarpeet ovat keskeisessä osassa Arviointikaupunkia. Sisältöjen avulla opettaja oppii soveltamaan arvioinnin kehittämistyötä omiin aikatauluihinsa ja työskentely- ja oppimistapoihinsa. Tämä auttaa tukemaan myös opettajan työhyvinvointia, mikä on hyvin tärkeä elementti osana kestävää opettajuutta.

Organisaatioille: Tilaa Arviointikaupunki sivun alaosassa löytyvällä tilauslomakkeella. Lomakkeen täytettyäsi saat lisätiedot ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Opettajat: Tilaa Arviointikaupunki klikkaamalla keltaisesta painikkeesta “Tilaa tästä”.

Tutustu Arviointikaupunkiin ja kouluttajaan Riikka Salmiseen lisää: www.opettajariikkasalminen.com/arviointikaupunki

“Kuopion klassillinen lukio ottaa Arviointikaupungin käyttöönsä uuden LOPS:n haasteiden edessä. Tulevan lukuvuoden tavoitteena on tukea koko ajan enemmän opettajien arviointityön kehittämistä sekä lisätä opiskelijoiden yksilöllisyyden huomioimista myös arvioinnin näkökulmasta.”

Sisältö

Arviointikaupunki-palveluun kuuluu kolme osaa:

1) Ajatuksia arvioinnin muutokseen -luento
Ajatuksia arvioinnin muutokseen -luento vie opettajien ajatuksia arvioinnin monipuolisuuden mahdollisuuksiin. Luennolla innostetaan miettimään arviointia uudella tavalla konkreettisten arviointiesimerkkien kautta. Lisäksi luento sisältää ohjeistuksen ja askelmerkit digitaalisen Arviointikaupunki-alustan käytölle.

Organisaatiot: Luento toteutetaan webinaarina palvelun aloittamisen yhteydessä. Webinaarin järjestänä SnellmanEDU.

Opettajat: Luento toteutetaan non-stop-verkkoluentona, jonka opettaja voi katsoa palvelun hankinnan jälkeen oman aikataulunsa mukaisesti.

2) Arviointikaupunki
Arviointikaupunki sijaitsee sähköisellä sisältöalustalla, josta opettajat löytävät videoiden muodossa olevia luentoja ja ohjevideoita uuden LOPS:n mukaisten arvioinnin kehittämiseen. Luentovideot pohjustavat teorian ja esimerkkien avulla käsiteltäviä arviointimenetelmiä. Ohjevideot ohjaavat yksityiskohtaisemmin arviointimenetelmän kehitystä ja toteutusta.

Opettaja voi itse valita ajankohdan, jolloin hän päättää lähteä tutustumaan ja toteuttamaan alustalta löytyviä arviointimenetelmiä. 

3) Toteutusstrategia
Toteutusstrategia ohjaa ja opastaa Arviointikaupungin käyttöön siten, että toteutus olisi pedagogisesti järkevä ja opettajien työssä jaksamisen huomioiva. Toteutusstrategian tavoitteena on, että Arviointikaupungista saatava hyöty ja vaikuttavuus olisi palvelun käytön aikana mahdollisimman suuri. Toteutusstrategia toimitetaan ennen palvelun aloitusta koulutuksen järjestäjälle.

4) Arviointikahvila
Arviointikahvilat ovat etäkoulutustapaamisia, joissa perehdytään työpajatyyppisesti ennalta valittuihin Arviointikaupungin teemoihin. Arviointikahvilassa opettajat saavat käytännön vinkkejä ja työkaluja eri arviointitapojen työstämiseen ja toteuttamiseen. Opettaja voi myös saada reaaliaikaista tukea osallistuessaan kahvilaan. Osallistuminen on vapaaehtoista ja toimii opettajalle lisätukena arvioinnin kehittämistyössä.
Ajankohta: Järjestetään kaksi kertaa lukuvuoden aikana. Arviointikahviloiden ajankohdat ja teemat julkaistaan viimeistään lukuvuoden alussa.

Tutustu Arviointikaupunkiin lisää: https://www.opettajariikkasalminen.com/arviointikaupunki/

Kohderyhmä

Arviointikaupunki on kaikille lukioille ja lukio-opettajille rakennettu palvelu.

Kouluttajat

Riikka Salminen on kouluttaja yrityksessä Educated by Riikka sekä maantieteen, biologian ja terveystiedon lehtori Kuopion klassillisessa lukiossa.

www.opettajariikkasalminen.com

Muu informaatio

 • Lisätietoja: 

  Toteutus ja sisältö:
  Riikka Salminen
  educatedbyriikka(a)opettajariikkasalminen.com
  041 313 5853

  Laskutus ja rekisteröinti:
  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi

  044 746 2840

  Opettajat: Tilaa Arviointikaupunki keltaisesta painikkeesta ”Tilaa tästä”.
  Saat tunnuksen 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

  Organisaatioille: Tilaa Arviointikaupunki sivun alaosassa löytyvällä tilauslomakkeella. Lomakkeen täytettyäsi saat lisätiedot tilauksesta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

   

 • Hinta: 

  Palvelun lisenssi on voimassa 12 kuukautta. Suluissa Isoverstas-verkoston, eLukioverkoston ja Lähilukioverkoston jäsenhinta.

  Opettajille: 149 € (ei sisällä, eikä lisätä arvonlisäveroa 24 %).

  Lukioille tilattaessa hintaan vaikuttaa opettajamäärä:
  1-10 opettajaa: 900 € (500 €) / 12 kuukautta
  11-20 opettajaa: 1500 € (900 €) / 12 kuukautta
  21-30 opettajaa: 2400 € (1900 €) / 12 kuukautta
  31-50 opettajaa: 3900 € (2900 €) / 12 kuukautta
  51- opettajaa: 5600 € (4500 €) / 12 kuukautta
  Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %

  Lue lisää Arviointikaupungista: www.opettajariikkasalminen.com/arviointikaupunki/


Tilaa tästä!