Arkistojen aarteet

Ajankohta
16.11.2021 - 30.11.2021
Paikka
Etäopetus
Hinta
55,00
Ilmoittaudu viimeistään
08.11.2021
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Oletko kiinnostunut historiasta ja haluaisit löytää arkistoista tietoja sukusi menneisyydestä?

Nykyään on jo paljon digitoitua materiaalia, mutta niiden löytäminen ja käyttäminen oman suvun historian rikastuttajana on usein haasteellista. Tällä verkkokurssilla perehdymme eri arkistojen tietokantoihin, joita voi käyttää kirkonkirja-aineiston lisäksi oman suvun tarinan elävöittäjänä.

Sisältö

Ovatko esivanhempasi olleet käräjillä, mistä voi löytää digitoituja tuomiokirjoja ja – tietokantoja vai pitääkö niitä mennä tutkimaan arkistoon paikan päälle? Perukirjoja on myös paljon digitoitu. Kurssilla saat esimerkkejä mistä niitä voi etsiä, kuinka niitä tulkitaan ja mistä voi tilata perukirjakopion jos sitä ei ole digitoitu. Vanhemmissa perukirjoissa on usein hienoja puumerkkejäkin jos allekirjoittanut ei ole vielä osannut muuten kirjoittaa.

Historiallinen sanomalehtikirjasto tarjoaa paljon mielenkiintoista materiaalia sukututkijalle. Jos vaikka suvun jäsen on ollut kauppiaana, ilmoittanut lehdissä tarjouksistaan ja aiemmin myös kaupungissa vierailleiden sukulaisten nimet saattavat löytyä lehdestä, pakkohuutokaupoista puhumattakaan.

Onko joku esivanhempasi lahjoittanut rahaa Suomen Kulttuurirahaston perustamiseen tai onko hän allekirjoittanut Suuren adressin vuonna 1899. Niitäkin tietoja löytyy internetistä. Lisäksi käymme läpi matrikkeleita, joista voi löytää mielenkiintoisia tietoja suvun jäsenistä. Yksityisillä keskusarkistoilla on tietokantoja, joita voi myös hyödyntää sukututkimuksessa.

Webinaarissa perehdymme muun kuin kirkonkirja-aineistojen käyttöön sukututkimuksessa ja opiskelijat saavat käyttöönsä Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsentunnukset kurssin ajaksi. Lisäksi kurssilaiset saavat sukututkimuksen muutkin tärkeimmät internetosoitteet valmiina linkkeinä.

Aika ja paikka

tiistaisin 16.11., 23.11. ja 30.11.2021 klo 17.30-19.00, verkko

Koulutus toteutuu, edelleen voi ilmoittautua!

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille oman suvun historiasta kiinnostuneille.

Kouluttajat

Rit­va Sampio, suku­tut­ki­mus­o­pet­ta­ja, Suo­men Suku­tut­ki­mus­toi­mis­to Oy

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen. Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

 • Lisätietoja: 

  Merja Huttunen, koulutuskoordinaattori
  merja.huttunen@snellmanedu.fi
  044 746 2851

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  044 746 2840

 • Hinta: 

  55 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Ilmoittautuessasi voit maksaa koulutuksen heti tai valita laskun, jonka maksat koulutuksen alkaessa.


Ryhmäilmoittautumiset