Kuvaus
Satoja lapsia innostanut Avaruuden ja tähtitaivaan ihmeet -virtuaalikerho saa jatkoa! Virtuaalikerhossa tutustutaan avaruuteen niin maan pinnalta, avaruusraketista, kuin itse avaruudesta käsin.
Virtuaalikerhon vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta (www.phereclos.eu) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteisetä Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -hanketta (www.tutkittutieto.fi).
Phereclos-hankkeessa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.
Sisältö
Kerhon runkona toimivat lapsilähtöiset opetusvideot, jotka havainnollistavat mm. aiheeseen liittyvän kokeellisen työskentelyn suunnittelua ja toteuttamista. Lisäksi kerhoon liittyy pieniä kirjallisia tehtäviä, kuten kokeelliseen työskentelyn dokumentointia. Sisältöjä on täydennetty Tiedetuubi-verkkojulkaisun (www.tiedetuubi.fi) jännittävillä avaruusaiheisilla tiedeartikkeleilla.
Aikuiselle kerhosisältää maksuttomat ja selkeät ohjeet siitä, miten hän voi tukea kerholaisen työskentelyä ja osallistua kerhoon myös itse pedagogisesti mielekkäällä tavalla.
Aika ja paikka
Non-stop verkossa. Virtuaalikerhoon voi osallistua missä ja milloin vain. Kerho koostuu yhteensä kolmesta noin 45 minuutin pituisesta kerhokerrasta.
Kohderyhmä
Kerho on suunniteltu toteutettavaksi osana 1.-6.-luokkalaisten opetusta, mutta soveltuvin osin sisällöt sopivat alakouluisille myös omatoimiseen opiskeluun.
Osaamistavoitteet
Kerho on suunniteltu tukemaan peruskoulun opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisia ja oppiainekohtaisia tavoitteita (mm. fysiikka ja maantieto). Tavoitteena on oppia tarkastelemaan avaruutta moninaisena ilmiönä hyödyntäen luonnontieteiden ja matematiikan innostavia ja teoreettisia ja tutkimuksellisia menetelmiä.
Kouluttajat

Sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajaopiskelijat osana Ilmiölähtöisyys luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajakoulutuksessa -opintojaksoa.
-
Toteutus:
Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta. Lisääthän kaikki lomakkeessa pyydetyt lisätiedot!
Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon kehyksenä toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Kerhoihin ja Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla “Lasten yliopiston Digimaailma” sovelluksella. Sovelluksen saat ladattua Google Play ja pian myös App Store -sovelluskaupasta. Digimaailman tietoturvaselostteen löydät tästä: https://digimaailma.snellmanedu.fi/info/c/0/i/45800548/digimaailman-kayttoehdot-tietosuoja-ja-evasteet
-
Lisätietoja:
Niko Kyllönen
Hankekoordinaattori
niko.kyllonen@snellmanedu.fi
0447462843asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
0447462840 -
Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Lisätiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 1-3 arkipäivän kuluessa. Tarkkailethan myös roskapostilaatikkoasi.
-
Hinta:
Kerho on maksuton. Tarvikkeiden hankinta on osallistujille omakustanteista.