Alakoululaisille: Avaruuden ja tähtitaivaan ihmeet -virtuaalikerho

Maksuton

Paikkoja jäljellä: 76

Ryhmäilmoittautumiset
 • Missä: Verkossa
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: 27.05.2021
 • Alkaa - Loppuu: 22.02.2021 - 27.05.2021

Kuvaus

Satoja lapsia innostanut Avaruuden ja tähtitaivaan ihmeet -virtuaalikerho saa jatkoa! Virtuaalikerhossa tutustutaan avaruuteen niin maan pinnalta, avaruusraketista, kuin itse avaruudesta käsin.

Virtuaalikerhon vastuullinen järjestäjä on Snellman-kesäyliopisto. Kerho toteutetaan Lasten yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston välisenä yhteistyönä osana Euroopan lasten yliopistojen verkoston (EUCUNET) Phereclos-hanketta (www.phereclos.eu) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteisetä Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -hanketta (www.tutkittutieto.fi).

Phereclos-hankkeessa etsitään hyviä käytäntöjä koulujen ja yhteiskunnan välisten rajojen rikkomiseen. Phereclos-hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustusnumerolla 824630.

Sisältö

Kerhon runkona toimivat lapsilähtöiset opetusvideot, jotka havainnollistavat mm. aiheeseen liittyvän kokeellisen työskentelyn suunnittelua ja toteuttamista. Lisäksi kerhoon liittyy pieniä kirjallisia tehtäviä, kuten kokeelliseen työskentelyn dokumentointia. Sisältöjä on täydennetty Tiedetuubi-verkkojulkaisun (www.tiedetuubi.fi) jännittävillä avaruusaiheisilla tiedeartikkeleilla.

Aikuiselle kerhosisältää maksuttomat ja selkeät ohjeet siitä, miten hän voi tukea kerholaisen työskentelyä ja osallistua kerhoon myös itse pedagogisesti mielekkäällä tavalla.

Aika ja paikka

Non-stop verkossa. Virtuaalikerhoon voi osallistua missä ja milloin vain. Kerho koostuu yhteensä kolmesta noin 45 minuutin pituisesta kerhokerrasta.

Kohderyhmä

Kerho on suunniteltu toteutettavaksi osana 1.-6.-luokkalaisten opetusta, mutta soveltuvin osin sisällöt sopivat alakouluisille myös omatoimiseen opiskeluun.

Osaamistavoitteet

Kerho on suunniteltu tukemaan peruskoulun opetussuunnitelmien perusteiden laaja-alaisia ja oppiainekohtaisia tavoitteita (mm. fysiikka ja maantieto). Tavoitteena on oppia tarkastelemaan avaruutta moninaisena ilmiönä hyödyntäen luonnontieteiden ja matematiikan innostavia ja teoreettisia ja tutkimuksellisia menetelmiä.

Kouluttajat

instructor_img

Sisällöt ovat suunnitelleet ja tuottaneet Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajaopiskelijat osana Ilmiölähtöisyys luonnontieteiden ja matematiikan aineenopettajakoulutuksessa -opintojaksoa.

 • Toteutus: 

  Huom! Ilmoittautumiset poikkeuksellisesti VAIN yllä olevasta “Ilmoittaudu”-painikkeesta.


  Osallistuaksesi virtuaalikerhoon tarvitset nykyaikaisen tietokoneen tai mobiililaitteen (tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva internet-yhteys. Laitteessa tulee olla myös verkkoselain. Halutessasi voit tutustua virtuaalikerhon raamina toimivaan Lasten yliopiston Digimaailmaan jo ennen ilmoittautumista: https://digimaailma.snellmanedu.fi/ Kerhoihin ja muihin Digimaailman maksuttomiin materiaaleihin pääset myös maksuttomalla mobiilisovelluksella, joka on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupasta hakusanalla “SnellmanEDU Digimaailma”.

   

  Digimaailman tietoturvaselosteen voit lukea osoitteessa: https://digimaailma.snellmanedu.fi/info/c/0/i/45800548/digimaailman-kayttoehdot-tietosuoja-ja-evasteet

 • Lisätietoja: 

  Niko Kyllönen
  Hankekoordinaattori
  niko.kyllonen@snellmanedu.fi
  0447462843

  asiakaspalvelu@snellmanedu.fi
  0447462840

 • Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

  Lisätiedot lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse 1-3 arkipäivän kuluessa. Tarkkailethan myös roskapostilaatikkoasi.

 • Hinta: 

  Kerho on maksuton. Tarvikkeiden hankinta on osallistujille omakustanteista.