Ajattelemisen ja kirjoittamisen työkalut

Ajankohta
02.11.2022 - 16.11.2022
Paikka
Etäopetus
Hinta
129,00
Ilmoittaudu viimeistään
24.10.2022
Ryhmäilmoittautumiset

Kuvaus

Miten taltioit omat ideasi? Entä netistä, kirjoista, valokuvista ja muista lähteistä löytämäsi tiedon ja inspiraatiot? Löydätkö tarvittavat muistiinpanot arkistostasi, kun tulee kirjoittamisen aika? Ovatko käyttämäsi työkalut sellaisia, että ne tukevat työtäsi vai tuntuuko siltä, että ajatukset hajoavat ja niitä on vaikea saada tekstin muotoon?

Tällä kurssilla tutkija ja kouluttaja Anne Tarvainen jakaa parhaat vinkkinsä sujuvaan ajattelemisen ja kirjoittamisen prosessiin. Koulutuksessa pohdimme, miten ajattelemisen ja kirjoittamisen työn kokonaisuutta voi hahmottaa ja millaisia vaiheita siihen kuuluu.

Lisäksi käymme läpi erityyppisten lähteiden taltiointiin ja jäsentämiseen sekä oman tekstin tuottamiseen soveltuvia ilmaisia ja kohtuuhintaisia tietokoneohjelmia — unohtamatta perinteistä muistikirjaa. Kouluttaja näyttää konkreettisia työnkulkuja, joita voit soveltaa omassa työssäsi. Lisäksi hyödynnämme ratkaisukeskeisiä menetelmiä osallistujien omien työprosessien kehittämiseen.

Sisältö

Opettaja käyttää opetuksessaan PC/Windows-konetta. Kurssilla käydään läpi erilaisten ohjelmien, kuten Notion, Evernote, Mendeley ja Scrivener ominaisuuksia menemättä kuitenkaan ohjelmien käytön yksityiskohtiin.

Kurssille osallistuminen ei vaadi ohjelmien hankkimista ja vastaavat työnkulut voi toteuttaa myös
muilla ohjelmilla. Kurssille tullessasi sinulla on hyvä olla hallussa ainakin tietokoneen käytön
perustaidot (osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, nettiselainta ja koneesi tiedostoselainta).

Koulutus järjestetään verkossa Zoom-ohjelman välityksellä.

Aika ja paikka

Keskiviikkoisin 2.11., 9.11.,16.11., klo 17–19, etäopetus

Kohderyhmä

Kirjoititpa sitten romaania, sukuhistoriaa, opinnäytettä, blogia, tutkimusartikkelia tai tietokirjaa, voit saada työhösi paremman otteen kehittämällä työskentelymenetelmiäsi. Kurssi sopii hyvin myös apuraha- ja hankehakemusten, projektisuunnitelmien ja erilaisten raporttien kirjoittajille.

Osaamistavoitteet

• Hahmotat, millaisia vaiheita omaan ajattelemisen ja kirjoittamisen prosessiisi kuuluu ja pystyt arvioimaan omaa työtäsi kognitiivisen ergonomian ja työhyvinvoinnin näkökulmasta.
• Osaat tarkastella ja kehittää omia työnkulkujasi niin, että työsi muuttuu selkeämmäksi ja sujuvammaksi.
• Tiedät, miten saat taltioitua, jäsenneltyä ja hyödynnettyä eri muodoissa olevia lähdeaineistoja (esim. kirjat, e-kirjat, tekstitiedostot, valokuvat, videot, nettisivut).
• Pystyt arvioimaan, mitkä ohjelmien ominaisuudet ovat tärkeimpiä oman työsi kannalta ja millä perusteilla sinun kannattaa valita nämä työvälineesi.

Kouluttajat

instructor_img

Opettajana toimii tutkija ja kouluttaja FT Anne Tarvainen.

Lisätietoja: www.annetarvainen.fi

 • Toteutus: 

  Snellman-kesäyliopiston koulutus

  Maksimiosallistujamäärä 15.

  Koulutus järjestetään verkossa Zoom-ohjelman välityksellä.

 • Lisätietoja: 

  Outi Savolainen, suunnittelija
  outi.savolainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2846

  asiakaspalvelu(a)snellmanedu.fi
  044 746 2840

  Voit tilata tämän koulutuksen myös räätälöitynä työyhteisöösi.

 • Hinta: 

  129 €

  Hinta ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa. Valittavanasi on kaksi eri maksuvaihtoehtoa, Paytrailin monet maksutavat tai SnellmanEDUn laskutus. Katso lisätietoa ilmoittautumisesta ja maksutavoista


Ryhmäilmoittautumiset