Äidinkieli ja kirjallisuus: Kieli ja tekstitietoisuus & Vuorovaikutus 1 (ÄI2 & ÄI3, OPS2021)

Hinta
111,60

Kuvaus

Äidinkielen toisella opintojaksolla vahvistetaan kieli- ja tekstitietoisuutta sekä käsitystä kielten asemasta sekä Suomessa että globaalissa maailmassa. Analysoidaan kielellisiä vaikutuskeinoja sekä kielen vaihtelua ja rakenteita. Opintojakson aikana harjoitellaan myös ryhmäviestintätilanteita ja vahvistetaan omaa viestijäkuvaa, viestintärohkeutta ja -herkkyyttä sekä eri keskustelun lajeihin sopivia osallistumisen tapoja. Harjoitellaan myös vuorovaikutustilanteiden analysointia. Kielenhuollosta kerrataan pilkkusäänöt ja harjoitellaan vierassanojen oikeinkirjoitusta sekä muista kielistä peräisin olevien rakenteiden tunnistamista ja muokkaamista. Lisäksi harjoitellaan suoraa ja epäsuoraa lainaamista.

Ilmoittautumisohjeet lukiossa tai muussa oppilaitoksessa opiskeleville

Ilmoittautuminen ei vaadi tunnuksia tai rekisteröitymistä. Jokainen opintojaksolle osallistuja tulisi ilmoittaa erikseen. Jos olet ilmoittamassa samalle opintojaksolle useampia opiskelijoita, otathan yhteyttä suunnittelija Riikka Asikaiseen.

Kohtaan osallistuja/ ostaja täytetään ilmoittautuvan opiskelijan tiedot. Valitaan Muu maksaja ja täytetään maksajan tiedot sekä koulun yhteyshenkilön tiedot.

Opintopisteet

2 op

Opettaja

Heidi Lehtosaari

Oppilaitos

Savonlinnan aikuislukio

Oppimateriaali

Särmä – Suomen kieli ja kirjallisuus (tietokirja tai digikirja) sekä Särmä 2 (LOPS21) digitehtävät ja Särmä 3 (LOPS21) digitehtävät. (Halutessasi voit hankkia digitehtävien sijaan painetun vihkon Särmä 2 -3 tehtävät.) Otava. (LOPS2021)

Aika ja paikka

Omatahtinen lukuvuoden 2021-22 aikana

EduGo-Moodle

Kohderyhmä

Toisen asteen opiskelijat lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa sekä muut kiinnnostuneen.

 • Toteutus: 

  Itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso

 • Lisätietoja: 

  Riikka Asikainen, suunnittelija isoverstas

  riikka.asikainen(a)snellmanedu.fi
  044 746 2845

  Tunnukset oppimisympäristöön toimitetaan 5 työpäivän aikana.

 • Hinta: 

  90 € + alv 24%

  Isoverstaan jäsenoppilaitos saa 10 % alennuksen erillisellä alennuskoodilla.