Minna Canth -foorumi 18.6.2021

Verkkotapahtuma johtajille, esihenkilöille ja asiantuntijoille

Minna Canth -foorumi: Hyvinvoiva johtaja – hymyilevä työyhteisö

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Tässä ajassa johtajilta ja esihenkilöiltä odotetaan paljon. On näytettävä esimerkkiä, synnytettävä psykologisen turvallisuuden ilmapiiriä, kannateltava työyhteisöä hankalina hetkinä, valmennettava ihmisiä tulokselliseen toimintaan ja pidettävä huolta hyvinvoinnista. Tämä on mahdoton tehtävä, ellei johtajan oma hyvinvointi ole kunnossa.

Vuoden 2021 Minna Canth -foorumissa pureudumme siihen, miten johtaja voi edistää omaa hyvinvointiaan voidakseen sen kannattelemana pitää huolta myös työyhteisöstä. Luvassa on aiheen pohdintaa sekä tutkimuksen, kokemuksen että ratkaisujen näkökulmasta. Ota päivä aikaa itsellesi!

Kenelle ja missä?

Oletko johtaja, esimies tai asiantuntija? Tervetuloa kokemaan täysin ainutlaatuinen verkkotapahtuma!

Kahdeksas Minna Canth -foorumi järjestetään 18.6.2021 klo 9–16. Tunnelmallinen lähi- ja etätapahtuman yhdistelmä  muuntuu ketterästi fasilitoiduksi ja monipuoliseksi verkkotapahtumaksi. Erinomaisten puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on ripaus teatteria, musiikkia ja hyvinvointia osallistavasti.

Varmista kesän kohokohta ja varaa paikkasi : 219 € (sis alv 24%) 17.6. mennessä!

Huom. Vallitsevan tilanteen johdosta, tapahtuma järjestetään hybriditapahtuman sijaan kokonaan verkkotapahtumana. 

Esiintyjät

Pekka Pohjakallio, mentori, kehitysjohtaja Hintsa Performance

JOHTAJATKAAN EIVÄT OLE YLI-IHMISIÄ

Puheenvuorossa yhdistetään organisaation strategia ja kulttuuri Hintsan hyvinvointielementteihin. Niitä ovat yleinen terveys, biomekaniikka, fyysinen aktiivisuus, ravinto, lepo ja henkinen energia. Miten yksilö onnistuu löytämään oman tapansa toimia tuloksellisesti ja samalla hyvinvoiden? Stressiperäinen oireilu työssä on lisääntynyt, miten löydämme tasapainon? Pekka käy myös läpi tutkimusta, jossa osoitetaan hyvinvoinnin yhteys yrityksen avaintuloksiin.

Merja Karjalainen, työelämäkehittäjä, tietokirjailija, ent. Työ Terveys Turvallisuus -lehden päätoimittaja

KUN SISUKAAN EI RIITÄ 

Suomalainen on tottunut ottamaan sisun avuksi, kun voimat eivät riitä. Merja kertoo oman tarinansa jaksamisen äärirajoilta, miten sitten kävi ja millaisia vaihtoehtoja hän omassa elämässään löysi. Merjan puheenvuorossa käsitellään koko työuran kestäviä valintoja ja ratkaisuja, verkostojen merkitystä, työn tuunaamista ja 2020-luvun työsuojelua. Hän on kirjoittanut aiheesta myös kirjan Jaksamisen rajat.

Emilia Kujala, psykoterapeutti, kirjailija

RIITÄMMEKÖ KOSKAAN – ITSELLEMME?

Ihminen on usein itsensä pahin kriitikko. Painostamme itseämme venymään, jaksamaan ja riittämään, vaikka se tuntuisi mahdottomalta. Sosiaalinen media vahvistaa harhaa, jossa vertailemme itseämme jatkuvasti toisiin. Emilia avaa meille keinoja miten löytää henkilökohtaiset rajat ja ratkaisut, jotka ovat minulle riittäviä? 

Suvi Kohisevankoski, business coach

INHIMILLINEN, MERKITYSLÄHTÖINEN JOHTAJUUS

Jotta voit johtajana ja esihenkilönä huolehtia toisten hyvinvoinnista, on ensin huolehdittava omasta. Johtajan resilienssi testataan kriiseissä. Inhimillisyys, tunneälykkyys ja psykologisen turvallisuuden luonti vaativat tasapainoista mieltä ja luottamusta omien voimien riittävyyteen. Suvin puheenvuorossa käsitellään sitä, mistä inhimillinen ja merkityslähtöinen johtajuus saa voimansa ja miten omia voimia voi tietoisesti kasvattaa.

Arto O. Salonen, professori, UEF

HYMYILEVÄ TULEVAISUUS – PLANETAARINEN NÄKÖKULMA

Lopuksi kohottaudumme katsomaan tätä aikaa ja toimintaamme planetaarisesta näkökulmasta. Olemme osa itseämme suurempaa elämää ja globaalit haasteet koskevat meistä jokaista. Millaista on tulevaisuuden tekeminen ja hyvinvointikokemuksen rikastaminen? Arto johdattaa meidät puheenvuorossaan minäkeskeisyydestä elämäkeskeiseen hyvinvoinnin tavoitteluun, jolloin hyvinvointi ei edellytä kilpailua.

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

Johtaja, rehtori Soili Meklin
puh. 044 746 2841, soili.meklin(a)snellmanedu.fi

Tuottaja Heidi Kotikumpu
puh. 044 746 2849, heidi.kotikumpu(a)snellmanedu.fi

Mikä on Minna Canth -foorumi?

Minna Canth -foorumi kokoaa vuosittain eri alojen johtajia, esimiehiä ja asiantuntijoita verkostoitumaan, kuuntelemaan huippupuheenvuoroja ja nauttimaan monialaisesti taiteesta.

Tapahtuman tuottaa SnellmanEDU. Yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kaupunki, K-Market Neulamuikku ja Kalakukko, Kuopio Tanssii ja Soi, Paju Consulting, Pohjois-Savon liitto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Terveystalo.

Minna Canth -foorumi 2014-2020

Hybridijohtaminen, 13.6.2014
Kuopio Tanssii ja Soin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, Anne Laakkonen, KTT ja Mervi Parviainen, HTT Pelastusopiston rehtori

Johtamisen monet kasvot – Kehity johtajana, 12.6.2015
professori Liisa Keltikangas-Järvinen Helsingin yliopisto, edunvalvontapäällikkö Riikka Pakarinen, kansliapäällikkö Päivi Nerg Sisäministeriö, tulevaisuudentutkija Olli Hietanen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Johtaminen digiajassa, 17.6.2016
pääsihteeri Ville Tolvanen Digitalist Network, kansliapäällikkö Harri Pursiainen Liikenne-ja viestintäministeriö, toimitusjohtaja JP Hakoluoto Caffeine Overdose, professori Kirsti Lonka

Kilpailukykyä strategisella työhyvinvoinnin johtamisella, 16.6 2017
toimitusjohtaja Mika Sutinen Musti ja Mirri, Työterveysyksikön johtava lääkäri, EMBA Ritva Teerimäki, lehtori Pauli Verhelä ja taiteilija Seela Sella, strategisen hyvinvoinnin tutkija ja kehittäjä Ossi Aura

Johtajuusviestintä, 15.6.2018
Jukka Saksi KTT, MBA, professori Pekka Sauri, professori Vilma Luoma-aho ja kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen

Johtaminen digiajassa 3.0 – ajattelun ja työn muutos, 14.6.2019
di­gi­taa­li­sen työn tut­ki­ja Esko Kil­pi, aivo­tut­ki­ja Kat­ri Saa­ri­kivi ja valo­kuva­tai­tei­li­ja Nan­na Hän­ni­nen

Oppivan työpaikan johtaminen, 16.10., 13.11. ja 4.12.2020
BBA, KTM Sami Paju, työelämäprofessori Risto Sarvas ja professori Anu Puusa