Minna Canth -foorumi

Ainutlaatuinen tapahtuma johtajille, esihenkilöille ja asiantuntijoille

Minna Canth -foorumi 17.6.2022 – Työyhteisöjen monimuotoisuuden johtaminen

Tiedote

Olemme valitettavasti joutuneet perumaan 17.6.2022 Minna Canth -foorumin vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi. Työyhteisöjen monimuotoisuus -aiheeseen pääset kuitenkin syventymään syyskuussa kahtena perjantai-aamuna järjestämässämme etäkoulutuksessa: Työyhteisön monimuotoisuuden johtaminen: snellmanedu.fi/tuote/tyoyhteison-monimuotoisuuden-johtaminen Tutustu syksyn kaikkiin koulutuksiin: snellmanedu.fi

Tutustu lisäksi:

Erilaisista ihmisistä koostuva työyhteisö on valtaisa rikkaus, jota tulee myös osata johtaa. Ilman tietoista johtamista työyhteisön monimuotoisuus voi korostaa luottamukseen ja viestintään liittyviä haasteita. Monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistäminen hyödyttää monilla eri tasoilla sekä yksilöä että koko organisaatiota.

Monimuotoisuutta eli diversiteettiä käsitellään kuitenkin usein ainoastaan demografisten tekijöiden (esim. sukupuoli, ikä, koulutus, etninen ja kulttuurinen tausta) kautta. Niiden rinnalla on lisäksi ns. syvä diversiteetti, joka muodostuu työyhteisön jäsenten arvoista, asenteista, kognitioista ja luontaisista toimintatavoista.

Organisaatiokulttuurin johtamista siten, että erilaiset ihmiset voivat kokea sopivansa ja kuuluvansa joukkoon kutsutaan inkluusioksi. Se on myös diversiteetin toimeenpanoa, jolloin johtamiskäytännöissä otetaan huomioon erilaiset ihmiset ja heidän tarpeensa.

Tule mukaan Minna Canth -foorumiin, jossa syvennytään eri näkökulmien kautta siihen, miten diversiteetti ilmenee työyhteisöissä ja miten esihenkilönä ja johtajana voit tukea, edistää ja hyödyntää monimuotoisuutta. Erinomaisten puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on ripaus teatteria, musiikkia ja suurenmoisia kohtaamisia!

Tapahtuman hinta: 219 €

Minna Canth -foorumin ohjelma:

Kyse on ihmisistä – arvostava erilaisuuden johtaminen
Dosentti Pia Lappalainen, Aalto-yliopisto, LUT ja Maanpuolustuskorkeakoulu

Erilaiset ajattelu- ja toimintatyylit rikastuttavat työyhteisön toimintaa ja moninkertaistavat yhteisiä resursseja. Arvostava erilaisuuden johtaminen houkuttelee työyhteisön jäseniä kehittämään itseään, myös persoonallisuuden ja vuorovaikutusosaamisen osalta. Se mahdollistaa myös innovoinnin ja työyhteisön kehittämisen. Edellytyksenä on, että johtaja tuntee työyhteisönsä jäsenten yksilölliset ajattelutyylit, toimintatavat ja motivoitumisperusteet. Erojen ymmärtäminen rauhoittaa työyhteisön ilmapiiriä, mahdollistaa yhteisistä pelisäännöistä sopimisen ja rikastaa yhteistoimintaa.

Monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden mittaaminen
Liiketoimintajohtaja Maija Typpi-Häkkinen, Frantic

Monimuotoiset tiimit ja inklusiivinen työyhteisö tukevat liiketoiminnan kehitystä, tuottavat eri käyttäjäryhmät paremmin huomioivia palveluja, lisäävät innovointikykyä ja parantavat ongelmanratkaisukykyä. Puheenvuorossa avataan sitä, miten monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden kokemuksia voi mitata ja miten näiden kokemusten tunnistaminen ja näkyväksi tekeminen on avain hyvinvoivan työyhteisön kehittämiseen ja keskinäisen vuorovaikutuksen parantamiseen.

Kokemuksia monimuotoisten työyhteisöjen toiminnasta ja johtamisesta

Keskustelun alustajina ovat Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Katariina Kummala, Kalpan päävalmentaja Tommi Miettinen ja Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottaja-tiedottaja Maijariitta Karhulahti.

Millaisia tilanteita työyhteisöissä syntyy ja miten niitä voi ratkaista? Miten toteutetaan anonyymit koesoitot ja anonyymi rekrytointi? Mikä yhdistää ja erottaa taiteilijoista ja ammattiurheilijoista koostuvien työyhteisöjen johtamista?

Ennakkoluuloista yhdenvertaisuuteen – työkaluja työpaikan monimuotoisuuden edistämiseen
KTM Julia Hämäläinen, Inklusiiv

Inklusiivisen kulttuurin avulla organisaatiot voivat rakentaa menestyvää liiketoimintaa ja hyvinvoivia työyhteisöjä. Inklusiivisuuden rakentaminen ei kuitenkaan ole vain mielentila, vaan se edellyttää ymmärrystä ja konkreettisia toimia sekä yksilöiden, että organisaation tasolla. Johtajien ja esihenkilöiden toiminnalla on merkittävä vaikutus siihen, miten yksilöt tuntevat inklusiivisuuden tunnetta. Inklusiivinen johtaminen ja tavat eivät synny sattumalta, vaan oppimalla ja toteuttamalla oikeita asioita ja toimia. Puheenvuorossa esitellään kahdeksan erilaista työkalua monimuotoisen ja inklusiivisen työpaikan kehittämiseen – huomiota kiinnitetään mm. diversiteettidatasta käytökselliseen inkluusioon ja sanavalintoihin.

Elämä on joukkuepeliä
Kirkkoherra Kari Kanala

Kaikki haluavat kuulua joukkoon, onpa kyse sitten työyhteisöstä, koululuokasta tai pelijoukkueesta. Yhteisöllisyys nousee yksittäisen ihmisen huomioimisesta. Jokaisen meistä tulisi voida luottaa siihen, että toiset ihmiset kohtelevat häntä tasapuolisesti ja yksilöllisyyttä arvostaen riippumatta hänen lähtökohdistaan, olemuksestaan ja mielipiteistään. Viime kädessä työyhteisöjen monimuotoisuus edellyttää vain sitä, että kohtaamme toinen toisemme yksilöinä – erilaisina ihmisinä.

Ulla Päivikkö ja työryhmä: KOHTA

Ihan kohta tapahtuu jotain, minkä jälkeen mikään ei ole entisensä. Ja sitten taas kohta, ja tämä kohta, ja tämä uusin katastrofaalisin kohta. Tulevaisuus tuntuu mahdottomalta.
Milloin lopetamme tämän viivyttelyn ja jahkailun?
Miten me järjestelemme huomisen mahdolliseksi?

Lisätietoa: itak.fi/ohjelmisto/ulla-paivikko-tyoryhma-kohta

Perjantain 17.6. klo 16.30
18 € (normaalihintainen lippu)
10 € (työtön, opiskelija, eläkeläinen, palvelustaan suorittava, ITAK-jäsen)

Genelec-Gaala 17.6.2022

Gaala nostaa festivaalitunnelman kattoon! Festivaalin taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun koostamaa iltaa tähdittää mm. Daniel Proietto Alan Lucien Øyenin säkenöivällä soololla Sinnerman. Ilta huipentuu Akram Khanin merkkiteokseen Kaash espanjalaisen IT Dansan esittämänä. Lisätietoa: www.kuopiodancefestival.fi

”Aivan upea seminaari! Teemana hyvinvointi oli aivan nappivalinta, aina ajankohtainen aihe. Jokainen puhuja toi jotakin uutta, ja paljon pohdittavaa. Kynä sauhusi ja muistiinpanoista tuli melkoisen pitkät. Olo on suorastaan häkeltynyt!”

Minna Canth -foorumi 2014-2021

Hybridijohtaminen, 13.6.2014
Kuopio Tanssii ja Soin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, Anne Laakkonen, KTT ja Mervi Parviainen, HTT Pelastusopiston rehtori

Johtamisen monet kasvot – Kehity johtajana, 12.6.2015
professori Liisa Keltikangas-Järvinen Helsingin yliopisto, edunvalvontapäällikkö Riikka Pakarinen, kansliapäällikkö Päivi Nerg Sisäministeriö, tulevaisuudentutkija Olli Hietanen, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

Johtaminen digiajassa, 17.6.2016
pääsihteeri Ville Tolvanen Digitalist Network, kansliapäällikkö Harri Pursiainen Liikenne-ja viestintäministeriö, toimitusjohtaja JP Hakoluoto Caffeine Overdose, professori Kirsti Lonka

Kilpailukykyä strategisella työhyvinvoinnin johtamisella, 16.6 2017
toimitusjohtaja Mika Sutinen Musti ja Mirri, Työterveysyksikön johtava lääkäri, EMBA Ritva Teerimäki, lehtori Pauli Verhelä ja taiteilija Seela Sella, strategisen hyvinvoinnin tutkija ja kehittäjä Ossi Aura

Johtajuusviestintä, 15.6.2018
KTT, MBA Jukka Saksi KTT, professori Pekka Sauri, professori Vilma Luoma-aho ja kunnanvaltuutettu Riikka Karppinen

Johtaminen digiajassa 3.0 – ajattelun ja työn muutos, 14.6.2019
di­gi­taa­li­sen työn tut­ki­ja Esko Kil­pi, aivo­tut­ki­ja Kat­ri Saa­ri­kivi ja valo­kuva­tai­tei­li­ja Nan­na Hän­ni­nen

Oppivan työpaikan johtaminen, 16.10., 13.11. ja 4.12.2020
BBA, KTM Sami Paju, työelämäprofessori Risto Sarvas ja professori Anu Puusa

Hyvinvoiva johtaja – hymyilevä työyhteisö 18.6.2021
Mentori ja kehitysjohtaja Hintsa Performance Pekka Pohjakallio, työelämäkehittäjä ja tietokirjailija Merja Karjalainen, psykoterapeutti ja kirjailija Emilia Kujala, business coach Suvi Kohisevankoski, apulaisprofessori Arto O. Salonen

”Itseäni yllätti sen miten hienosti verkkototeutus toimi, etenkin siinä, että pystyin täysin keskittymään vain kuuntelemaan puheevuorojen sisältöjä. Vaikka kaipaan kontakteja, oli tosi virkistävää keskittyä täysin foorumin puheenvuorojen sisältöihin. Iso kiitos & virkistävää kesää!”

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

Johtaja, rehtori Soili Meklin
puh. 044 746 2841, soili.meklin(a)snellmanedu.fi

Mikä on Minna Canth -foorumi?

Minna Canth -foorumi kokoaa vuosittain eri alojen johtajia, esimiehiä ja asiantuntijoita verkostoitumaan, kuuntelemaan huippupuheenvuoroja ja nauttimaan monialaisesti taiteesta.

Tapahtuman tuottaa SnellmanEDU. Yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kaupunki, K-Market Neulamuikku ja Kalakukko, Kuopio Tanssii ja Soi, Paju Consulting, Pohjois-Savon liitto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Terveystalo.